מלצר, יש עובש במאפה שלי!

מלצר, יש עובש במאפה שלי!

יש פתאום עובשים במוצרי המאפה – או אפילו המוקפאים שלכם? 

מוחזרת לכם סחורה מן הסניפים?

אל תאשימו את הסניפים, הם לא אשמים. אתם דאגתם לספק להם את העובשים – על הסחורה שסיפקתם.

זוהי בעיית עונות המעבר. העובשים “חוגגים” דווקא בטמפרטורות עונות המעבר. הטמפרטורה בה הם ממש מאושרים היא 28 מעלות…
בקיץ – קצת חם להם, ובחורף – קר להם.  אבל בעונות המעבר, ובעיקר אחרי חמסין נפלא כזה שמילא את כל האויר באבק – נהנו מאד העובשים לרכב בכניסתם למקורות מזון משובחים בשבילם (-:

אז מה עושים, ואיך מתגברים?

להלן כמה מן העצות שאני נותנת בקונדיטוריות ומאפיות:

  •   נא לבדוק: האם כל הדלתות סגורות? האם אין חלונות (גם עם רשת) פתוחים?
    האם אתם מצננים את מוצרי המאפה שלכם בעזרת ונטילטורים?

אם כל הדברים האלה או חלקם נכונים אצלכם – אל תתפלאו שיהיו לכם תלונות על עובשים בהרבה מוצרים.

  •  דאגו תמיד להקפיד על סגירה מלאה של המפעל – מכל כיווניו. רוח פרצים – או כל רוח אחרת – מביאה את העובשים עד לפינות הפנימיות ביותר של כל עגלת אפייה. עד שתטפלו בנושא באופן יסודי (כפי שיוסבר בהמשך), מומלץ לאחסן את עגלות האפיה לאחר האפיה במקום מוגן, ואפילו לכסותן בכיסוי עגלה חד-פעמי, כאשר העגלה עוד חמה (70 מעלות!) – ולחתוך בה חריץ בעזרת סכין מלפנים, על מנת לאפשר יציאת האדים.
    רצוי להשאיר מכוסה עד האריזה – כאשר המוצרים נמצאים בטמפרטורה החדר.
  •  מומלץ מאד – במידה ומדובר במפעל (לא חשוב איזה סדר גודל), להזמין בדיקת אוויר  ממעבדה העושה בדיקות כאלו  (מילודע, המעבדה למיקרוביולוגיה של מזון, בקטוכם ועוד). את האויר בודקים בכל חלקי המפעל. במידה והתוצאה של הספירה הכללית התקבלה מעל 50, ועובשים או שמרים מעל 10,המצב במפעל לא טוב.
  •  במקרה כזה מומלץ לפנות אל המדביר שאיתו עובדים ולהזמין אצלו עירפול, שיתבצע – אחרי כיסוי כל המכונות במפעל – ביום ששי אחד, ואח”כ ביום ששי שאחריו פעם נוספת. אז חוזרים על בדיקת האוויר כדי לוודא שחל שיפור. במפעלים גדולים מקובל לעשות עירפול כזה באופן קבוע לקראת ראש השנה ולקראת פסח – לפני החגים, וגם לקראת עונות המעבר!
  • בנוסף לכך, כדאי לסרוק את כל המפעל – כולל מקררים, מקפיאים ומקפיאים מהירים:  האם אתם רואים        כתמים שחורים? כתמים על אטמי הדלת? אלה הם עובשים!

מומלץ לנקות באופן יסודי עם חומרים מונעי עובשים שיסופקו לכם ע”י ספק חומרי הנקיון שלכם.

  •  כל זה רלוונטי גם לקונדיטוריה קטנה. חשוב לבדוק היטב: את הקירות, את המקררים – בעיקר את אטמי הגומי בדלתות, ופינות נסתרות אחרות. האם יש חלונות פתוחים?  גם אם לא תוכלו להזמין בדיקת אוויר או עירפול. צאו מתוך ההנחה שהבעייה קיימת גם אצלכם. הקפידו על ניקוי יסודי, ודאגו תמיד לכסות את מוצרי המאפה היוצאים מן התנור – או למצוא מקום בו תוכלו לאחסנם ללא חשיפה לאויר החופשי.
  •   ולסיום דעו: כאשר תנאי הסביבה לא טובים, חומרי שימור לא יפתרו את הבעייה.
    בנוסף לכך – אם אפשר למנוע שימוש בחומרי שימור – עדיף!

מבטיחה שאם תקפידו על כל הנאמר למעלה – תהיה לכם עונת מעבר קלה באביב הבא (-:

Leave a Comment