תכונות עיקריות

  • יצירה וניהול מתכונים
  • תווית בתאימות מלאה למשרד הבריאות
  • הוספת חומרי גלם פרטיים
  • שימוש חוזר בתתי-מתכונים
  • תווית אמריקאית ואירופאית
  • יצוא לתוכנת עריכת תוויות
  • התממשקות למדפסת ייעודית
  • תמחור מוצרים
  • דוחות ערכים תזונתיים

לצפייה בסרטון ההדרכה הראשוני

nutraid-screen1-vid

יצירת מתכון חדש ותוית מזון

הוספת חומרי גלם ייחודיים

שימוש במודול התמחור

הוספת נושאים

פעולות מתקדמות

שאלות נפוצות

תחילת עבודה

איך אפשר להתרשם מהמערכת לפני רכישה?

בדף זה תוכלו למצוא סרטונים שמדגימים את יכולות המערכת באופן מקיף. בנוסף ניתן ליצור קשר לקבלת הדגמה און-ליין חינם.

איזה מחשב או מערכת הפעלה נדרשים?

Nutraid היא מערכת “ענן” מאובטחת, כך שאין צורך בכל התקנה. תוכלו לעבוד עם המערכת מכל מחשב עם כל מערכת הפעלה, כל עוד מותקן דפדפן מוכר כגון Chrome או Firefox וכן, אפשר אפילו לעבוד במערכת עם הטאבלט שלכם.

איך אפשר לדעת אם יש במערכת את חומרי הגלם שאני צריך?

ישנם אלפי חומרי גלם במאגר הנתונים של נוטראייד. על-מנת למנוע אי-דיוקים המערכת לא מחזיקה חומרי מורכבים גלם אשר מכילים חומרי גלם נוספים כגון אינסטנט פודינג, ממרח שוקולד, ריבת חלב וכו’,
אם לא תמצאו חומר גלם כלשהו, תוכלו בדקות ספורות להכניס חומר גלם שלכם. לחצו כאן לסרטון הדגמה של הוספת חומר גלם.

מה מקור הנתונים של המערכת?

Nutraid מכילה שילוב של נתונים מיצרנים מקומיים (שנאספו במשך שנים רבות), נתונים מארצות הברית (USDA) ומאירופה. כל הנתונים עוברים בדיקה לפני הכנסתם למערכת, ומהווים כיום את מסד הנתונים המדויק ביותר עבור יצרני מזון בארץ

האם תוכנת נוטראייד מוכרת על ידי משרד הבריאות?

משרד הבריאות אינו נותן אישורים לתוכנות, וגם אינו דורש אישור לעבודה עם תוכנה. נוטראייד הוצגה מספר פעמים לנציגי משרד הבריאות וקיבלה ביקורות אוהדות. צוות נוטראייד דואג שהמערכת תהיה תואמת לתקנים אשר מפורסמים על ידי משרד הבריאות באופן שוטף וללא עלות עבור שדרוגים.

אני יצרן קטן, האם אני יכול לשלם לפי מתכון או מוצר?

בהחלט. נוטראייד נוצרה כדי לתת מענה לכל סוגי היצרנים במתן פתרון נגיש וכלכלי לכל כיס. ניתן לרכוש חבילות קטנות של 5, 10 או אפילו 20 מתכונים ולנצלם במהלך שנה שלמה. בכל שלב לפי הצורך, תוכלו לרכוש חבילה נוספת.

מה ההבדלים בין מסלול לפי מתכון לעומת מנוי?

מסלול לפי מתכון (קרדיט) מיועד לחברות שיש להן מעט מוצרים ואינן זקוקות לשינויים רבים. לעומת זאת חברות שיש להן מעל ל 25 מוצרים או שמשנות באופן שוטף את מוצריהן, יהנו ממנוי שאינו מגביל את  השינויים בהם במחיר אטרקטיבי. שימו לב שחבילת “מנוי” אפשרית רק עבור יצרני מזון. לפרטים נוספים והצעת מחיר- כתבו לנו: contact@nutraid.co.il

תוויות סימון לשנת 2020

מתי ייכנסו לתוקף התקנות החדשות?

ב- 26 לדצמבר 2017, אושרו בכנסת תקנות הגנה על בריאות הציבור (מזון סימון תזונתי), התשע”ח 2017 אשר יחליפו החל מ1- בינואר 2020 את התקנות הנוכחיות במטרה להנגיש את המידע לצרכנים על הערך התזונתי של מזון ארוז גם באמצעות סמלים המתריעים, כי המזון מכיל כמות גבוהה של נתרן, סוכרים או חומצות שומן רוויות. השינוי יעשה ב-2 פעימות. הראשונה תהיה מחייבת החל מינואר 2020.

האם נוטראייד מעודכנת לתקנות החדשות?

כן.. התוכנה מאפשרת חישוב ערך קלורי והפקת תווית סימון תזונתי לפי תקן 1145 לשנת 2020 כולל רכיבים, אלרגנים ותו אדום בקלות בלחיצת כפתור לכל מוצר או מתכון. רשימת הרכיבים מסודרים לפי גודלם והצגת האלרגנים הקיימים במתכון. חשוב שתדעו – אנחנו דואגים לעדכן את המערכת ללא עלות למשתמש בהתאם לתקנים המשתנים.

מה ההבדלים בין התווית שנפיק בשנת 2020 לעומת התווית הישנה?

על פי הרגולציה החדשה, הסימון התזונתי יתרחב ויכלול הדגשה בטבלת התווית של האנרגיה, שומן רווי, סוכרים, וכפיות סוכר (מדד אשר לא היה לפני כן). בנוסף סימון רשות של עמילנים, סיבים תזונתיים וויטמנים ומינרלים שונים. גם סדר הופעת פרטי הסימון התזונתי בטבלה השתנה, בהתאם לסדר הנהוג במדינות רבות בעולם כמפורט להלן – תכולת הערך הקלורי של המזון, תכולת השומנים (מתוכם: חומצות שומן הרוויות, חומצות שומן טראנס והכולסטרול), נתרן, תכולת הפחמימות, (מתוכן: הסוכרים, הרב כוהליים והעמילנים), סיבים תזונתיים, תכולת החלבונים, הוויטמינים והמינרלים. דוגמה להבדלים בין התוויות כפי שתוכלו למצוא במערכת נוטראייד:

מאיפה המערכת יודעת את האלרגנים?

כל חומרי הגלם במערכת מסומנים באלרגנים שלהם, כך שכשאתם בוחרים חומר גלם, המערכת כבר יודעת את האלרגנים שהוא מכיל. בנוסף יש באפשרותכם להגדיר אלרגנים שקיימים או עלולים להיות בחומרי גלם .פרטיים שלכם..כל האלרגנים מוצגים בתווית בהתאם לתקן

מתכונים ותתי מתכונים

מה הבדל בין מתכון לתת מתכון?

מתכון הוא המוצר הסופי שלכם, עבורו לרוב תרצו להפיק תוית. מתכון יכול להיות מורכב מחומרי גלם (מהמערכת ומשלכם) וגם מתתי מתכונים שיצרתם.
תת מתכון הוא מוצר ביניים אשר מורכב מחומרי גלם, למשל בצק כלשהו, תערובת קמחים, מחמצת, רוטב לכריך או סלט וכיוצ”ב. בתת מתכון ניתן להשתמש במספר רב של מתכונים (כמו בחומר גלם פרטי שלכם). שימו לב שבמידה וברצונכם להפיק תוית עבור תת מתכון – המערכת תספור אותו מתוך מכסת המתכונים הכוללת שלכם, אך עדיין תוכלו להשתמש בו כמור גלם עבור מתכונים שונים.

איך יוצרים תת-מתכון?

ניתן להפוך כל מתכון ל”תת-מתכון” על ידי לחיצה על הכפתור “הפוך לתת-מתכון”. במידה ובמתכון זה לא הוגדרו משקלים, תפתח חלונית אשר מאפשר להזין את הערכים התזונתיים עבור תת המתכון הזה.

חסר לי חומר גלם להשלמת המתכון. מה עושים?

ישנם אלפי חומרי גלם במאגר הנתונים של נוטראיד. על-מנת למנוע אי-דיוקים המערכת לא מחזיקה  חומרי גלם אשר מכילים חומרי גלם נוספים כגון אינסטנט פודינג, ממרח שוקולד, ריבת חלב וכו’,אם לא מצאתם חומר גלם כלשהו, תוכלו להפעיל חיפוש מורחב על ידי השימוש בכוכבית (*). הקלידו שוב את חומר הגלם הבסיסי שאתם מחפשים ובצמוד לו כוכבית.המערכת תעלה את כל האפשרויות הקיימות הכוללות את מילת החיפוש. לדוגמא אם הנכם מחפשים “אבקת חלב” ולא מוצאים, חפשו לפי חלב* (חלב וכוכבית בצמוד). גללו מטה ברשימת התוצאות שהתקבלו ומצאו “חלב מיובש”. היה ולמרות האמור לא קיים חומר הגלם המבוקש – תוכלו תמיד להוסיף חומרי גלם ללא הגבלה במערכת שלכם, תחת הלשונית בראש הדף “חומרי גלם שלי לרשותכם בעמוד זה סרטון בנושא – “הוספת חומרי גלם ייחודיים”.

איך המערכת מתייחסת לאובדן מים באפיה או בישול?

לאחר עריכת מתכון תוכלו ללוץ על הכפתור “חשב” בשורת אובדן המים ולבחור מתוך רשימה רחבה של מוצרים סטנדרטים. המערכת תחשב את אובדן המים בהתאם למוצר שבחרתם.
בנוסף ישנה אפשרות להזין בעצמכם את משקל המים שאבדו, או האחוז או אפילו את אחוז הרטיבות הסופי, והמערכת תחשב את היתר. בצפיה ב”דוח ערכים” ניתן לראות כמה מים התנדפו מכל חומר גלם ומה המשקל הסופי שלו לאחר האפיה או הבישול, מה שמאפשר לדעת את האחוז האמיתי של כל חומר גלם במוצר הסופי. במקרה שאינכם מצליחים לשלב את אחוז אובדן המים במתכון, בדקו את כמות המים המופיעה במתכון והאם היא הגיונית.
טיפ: במידה וקיבלתם התראה שערך אובדן המים אינו תקין – בדקו את חומרי הגלם שלכם במתכון, והאם הגדרתם להם כמות מים נכונה

נוטראייד יודעת לסמן אחוזים לחומרי הגלם בתווית?

בהחלט. עליכם ללחוץ על סימן האחוז בצידו של חומר הגלם אותו אתם רוצים להציג באחוזים בתווית.  המערכת תבצע את החישוב עבורכם ותציג את הנתונים.

הערכים בתווית של המתכון לא דומים לבדיקת מעבדה - איך אדע לאיזה ערכים להתייחס?

חישובי תוכנת נוטראייד מבוססים על אלפי בדיקות מעבדה ומחושבים לפי נוסחאות מדויקות. בדיקות מעבדה משתמשות בטכנולוגיות בעלת סטייה רחבה, לכן ברוב המקרים נתוני המערכת יהיו מדויקים יותר מבדיקות מעבדה. במקרה של פערים גדולים מומלץ בשלב ראשון לוודא שהמוצר שנבדק במעבדה זהה לחלוטין למתכון כפי שהוזן במערכת. בשלב שני ניתן להוציא דו”ח ערכים ולאמת את כמויות השומנים, מים ונתרן (מלח), בכדי לבדוק את סבירות תוצאות בדיקת המעבדה. תמיד קיימת גם האפשרות להעביר את דו”ח הערכים למעבדה ולבקש הסבר.

ניהול חומרי-גלם

איך להוסיף חומר גלם משלי?

כדי להוסיף חומר גלם פשוט מרכיב אחד כמו קמח, שמן וכדומה, כנסו ללשונית “חומרי הגלם שלי” ולחצו על כפתור “הוספת חומר גלם”. יש למלא את השדות הרלוונטיים בטבלה שתפתח כולל את הערכים התזונתיים ואלרגנים לאותו חומר.

יש לי תווית של מוצר מהיצרן, בלי פירוט הכמויות של הרכיבים. איך אני יכול להשתמש במוצר זה במתכון?

במקרה כזה צרו מתכון במערכת והפכו אותו ל”תת-מתכון” תוך שימוש ברשימת הרכיבים המופיעים בתוית או במפרט המוצר יחד עם טבלת הערכים והאלרגנים של המוצר. במידה ואין ברשותכם את כמויות הרכיבים רשמו “0” במשקל של כל הרכיבים. לאחר לחיצה על הכפתור “הפוך לתת מתכון”, המערכת תאפשר לכם להזין את הערכים התזונתיים של המוצר.

סימנתי את האחוזים של כל הרכיבים והסכום לא יוצא 100%, מדוע?

הנוסחה שהתקן דורש לגבי האחוזים אינה מציגה את האחוז המדויק של חומר הגלם. לכן במקרים של אבדן מים ייתכן שסף כל האחוזים יהיה שונה מ- 100%. לפירוט בנושא לחץ כאן.

 הפקת תוויות

למה הערך הקלורי של המתכון שלי לא תואם את נוסחת 4-4-9?

נוסחת ה-“4-4-9” נותנת קירוב של הערך הקלורי אך היא אינה מדויקת.
לדוגמה, הערך הקלורי האמיתי של שמן זית הוא 884 ל100 גרם, ולא 900 כפי שמתקבל לפי הנוסחה. מערכת נוטראיד נותנת את החישוב המדויק של הערך הקלורי של חומרי הגלם כולל חומרי גלם שאינם תואמים את הנוסחה. בהפקת התווית, המערכת מאפשרת לבחור איזה חישוב להציג בתווית. לפי הצגת ערך קלורי מחושב (לפי נוסחת ה- (4-4-9 או לפי הערך קלורי המדויק יותר של חומרי הגלם.
במידה ונתקלתם בסטיה גבוהה בערך הקלורי – מומלץ לבדוק את חומרי הגלם הפרטיים שלכם ולבדוק האם יש פער בין הערך המוזן לערך המחושב אשר מוצג במסך חומר הגלם.

כיצד לייצא תוויות למדפסת מקומית?

ניתן להדפיס את התוית כפי שהיא במערכת בכל מדפסת או לעבוד בשילוב תוכנת עריכה לעיצוב תוויות (כגון ברטנדר). במקרה זה יש לייצא את נתוני התוויות לקובץ אקסל במסך ה-“מתכונים שלי” ולקשר את הקובץ לתוכנת העיצוב.

כיצד לייצא תוויות לבית דפוס?

ניתן לשלוח את התווית כפי שהיא מהמערכת כקובץ וורד. בית הדפוס יערוך את הקובץ בהתאם לדרישות. לחילופין בית דפוס “מתוחכם” יותר יוכל לקבל את קובץ ייצוא האקסל של נתוני כל התוויות יחד.

האם ניתן להציג את הנתונים בתווית רק בצורת טבלה?

אין חובה להציג את הנתונים בצורת טבלה, אך חובה לשמור על סדר הנתונים ועל ההדגשות. כמו כן, יש לשמור על גודל אותיות בהתאם לתקן. במקרה של עיצובים מיוחדים מומלץ להתייעץ לגבי תקינות התווית.

תוויות סימון תזונתי לייצוא, שפות ותרגומים

האם נוטראייד תומכת בתוויות אמריקאיות ואירופאיות?

כן. נוטראייד מאפשרת הפקת תוויות תקניות לתקנים של ה- FDA, קנדה, ואירופה. בתוויות אלו המערכת מתרגמת אוטומטית את התווית וחומרי הגלם לאנגלית. קיימת אפשרות להשלמת תוויות לייצוא כתוספת למנוי או לפי כמות בתוספת תשלום.

אני צריכה תוויות דו-לשונית בעברית ובערבית האם זה אפשרי?

כן. נוטראייד תומכת בתווית ישראלית גם בערבית וגם באנגלית. ניתן לתרגם אוטומטית את רשימת הרכיבים לערבית או אנגלית בתוספת תשלום.

למה הנתונים במערכת שונים מנתונים אמריקאיים?

ישנם הבדלים מסוימים בחישובי הערכים בין ארה”ב לישראל. המערכת שלנו מותאמת לדרישות של משרד הבריאות – כולל נוסחת חישוב האנרגיה והפרדת הסיבים מהפחמימות (בארה”ב ערך הפחמימות כולל את הסיבים ובארץ לא). בנוסף חוקי עיגול התוצאה בתוית האמריקאית שוניםמחוקי העיגול בארץ. לפני שאנחנו מכניסים לשימוש נתונים אמריקאיים אנחנו מעבירים אותם עיבוד והתאמה לשוק הישראלי.

 מסלולים נוספים

מה היתרונות של "מנוי מורחב"?

חברות שחשוב להן ניהול יותר גמיש של חומרי גלם ושדות בתווית יכולים להיעזר ב-“מנוי המורחב”.מנוי זה מאפשר לקבל ערכים תזונתיים נוספים, להוסיף שדות באופן גמיש גם בחומרי גלם במתכונים, וגם נותן גמישות בהצגת רשימת הרכיבים.החבילה כוללת:
– בחירת ערכים תזונתיים נוספים עבור ניהול חומרי גלם (כולל שליטה בסדר הערכים)
– בחירת ערכים תזונתיים נוספים להצגה בתוית ובדוח ערכים
– הגדרת שדות נוספים עבור ניהול חומרי הגלם
– אפשרות הוספת “סיווגים” לחומרי הגלם
– הגדרת שדות נוספים למתכון ותצוגה בתוית
* ישנה גם אפשרות למנוי מורחב הכולל הגדרת סוגי מסמכים לחומר גלם וטעינתם.

האם אני מחויב להמשיך את המנוי או חבילה אחרי שנה?

לקראת סיום מנוי או חבילה ניצור עמכם קשר לבחון מה נדרש לכם להמשך. ניתן להמשיך במנוי, להגדיל את נפחו, להקטין לחבילה קטנה וכיוצ”ב – בהתאם לצורך שלכם. שמירה על רצף מנוי מזכה אתכם בהנחת רצף אטרקטיבית. במידה ולא תרצו להמשיך במנוי ניתן כמובן להוריד את כל הנתונים למחשב שלכם. הנתונים בכל מקרה ישמרו לכם במערכת למשך שנה. אחרי שנה המתכונים עוברים לארכיון והעלאתם למערכת בשנית תהא כרוכה בתשלום נוסף.

שונות

אני משתמש בג'לטין דגים והמערכת לא מציגה דגים באלרגנים. האם זה תקין?

החומר האלגרני בדגים, אינו מצוי בג’לטין דגים. לכן זה לגמרי תקין שהאלרגן דגים לא יוצג במקרה כזה.

אני משתמש בפירות מיובשים והמערכת לא מציינת סולפיט באלרגנים. האם זה תקין?

סולפיט אינו חובה להצגה על ידי משרד הבריאות בארץ. הוא בהחלט ניתן לסימון למייצאים תוויות לאירופה במידה והוא מעבר לכמות המוגדרת בתקן.