מייצאים מזון לחו”ל? כדאי שתכירו את התקינה החדשה באירופה ובארה”ב

מייצאים מזון לחו”ל? כדאי שתכירו את התקינה החדשה באירופה ובארה”ב

תוויות מזון נותנות מידע חשוב לצרכנים על תוכן המוצר, הערכים התזונתיים שלו והאלרגנים. עבור יצרן המזון הפקת התוויות יכולה להיות כאב ראש לא קטן, במיוחד עבור מי שמייצא את המוצרים ...
הכל דבש

הכל דבש

דבש הוא אחד הממתיקים העתיקים ביותר בכדור הארץ. האדם גילה את הדבש עוד בתקופה הפרהיסטורית, כאשר ישנן עדויות, כמו ציורי קיר במערות ממקומות שונים בעולם שעוד בתקופה הנאוליתית השתמש האדם בדבש ומוצריו. ...
תחליפי גבינה ישראלים חדשים: סגולות הסויה בדרך לעוגת גבינה “ללא גבינה” האולטימטיבית

תחליפי גבינה ישראלים חדשים: סגולות הסויה בדרך לעוגת גבינה “ללא גבינה” האולטימטיבית

חג השבועות הזה כמו אלו לפניו, מפגיש אותי עם אותה בעיה. אני לא יכולה לאכול עוגות גבינה. אחרי חיים שלמים של הנאה ממוצרי חלב, ופיתוח עגות גבינה לתנובה ולאחרים, בשנים ...
סוד כד השמן הקטן – או איך להקטין ספיחת שמן בבצקים

סוד כד השמן הקטן – או איך להקטין ספיחת שמן בבצקים

ושוב עונת הסופגניות כבר כאן ועימה השאיפה (או ככה אנו מקווים 🙂 להביא לצרכן הישראלי את המוצר הטעים והבריא ביותר. שנה שעברה הוצאנו מאמר על נזקי הטיגון כולל חישוב ערכים ...
תרומת האגוזים לבריאותנו ומטבחנו (מי אמר “קשה לפיצוח”?)

תרומת האגוזים לבריאותנו ומטבחנו (מי אמר “קשה לפיצוח”?)

ט”ו בשבט מתקרב ועמו המנהג להרבות באכילת אגוזים ופירות יבשים. בהגדרה “אגוזים” אנחנו כוללים את כל אגוזי העץ: אגוזי פקאן, מלך, מקדמיה, פיסטוק  וגם ערמונים. גם בוטנים, אגוזי האדמה, כלולים ...
פיתוח מוצרי מזון ויזמות

פיתוח מוצרי מזון ויזמות

כמו בעולם, גם בישראל תחום המזון והמסעדנות מצוי בתנופה מתמדת. דו”ח של משרד הכלכלה והלשכה המרכזית לסטטיסטיקה לשנת 2015 על מבנה מגזר העסקים, מראה שכ- 9% מהעסקים הקטנים והבינוניים בישראל ...
קטניות או לא להיות –  מקסום הטרנד הבריא במטבח התעשייתי

קטניות או לא להיות – מקסום הטרנד הבריא במטבח התעשייתי

תזונה מבוססת קטניות הולכת ומשתרשת כטרנד בריא. לא רק טבעוניים נעזרים בקטניות במטרה להעשיר את החלבונים בתזונתם. גם הנטורופתיה הסינית מדגישה את הצורך בצריכה של 35% קטניות מן התזונה היומית ...
שימוש בדבש ומחליפיו במאפים

שימוש בדבש ומחליפיו במאפים

ראש השנה מתקרב, ועמו מנהגי האוכל המסורתיים של החג, ושימוש במוצרי גלם ייעודיים כמו דבש. עוד בתקופת עזרא ונחמיה הורו לעם בראש השנה “לְכוּ אִכְלוּ מַשְׁמַנִּים וּשְׁתוּ מַמְתַקִּים וְשִׁלְחוּ מָנוֹת ...
מכשרות לחירות – פסח במאפיות ובקונדיטוריות

מכשרות לחירות – פסח במאפיות ובקונדיטוריות

ימים ולילות של עבודה במאפיות ובקונדיטוריות בהכנות לקראת הפסח, כולל ניקיונות, צחצוחים, הגעלת כלים וייצור מאפים כשרים; אם לא שברו אותי, אז בהחלט חישלו. ובצד החיובי סיפקו לי מידע רב ...
אל תקרא לי מותק – מידע וטיפים על סוכרים

אל תקרא לי מותק – מידע וטיפים על סוכרים

בעידן של עלייה מתמדת במספר החולים בסוכרת ובעיות לחץ הדם, מתגבר השיח כנגד תופעת ההתמכרות לסוכרים על צורתם. העלאת הפיקוח על הצריכה מתבטא גם בדרישות משרד הבריאות מיצרני מזון להוסיף ...
כיצד מצליחים באפיית עוגות גבינה?

כיצד מצליחים באפיית עוגות גבינה?

עוגת הגבינה היא “נסיכה אמריקאית מפונקת”:   היא העוגה הבעייתית ביותר לאפיה. ואכן – עוגת הגבינה האמריקאית היתה אחת מעוגות הגבינה הראשונות שפותחו.  עפ”ר – מכינים אותה מגבינת שמנת – לפחות ...
סופגניות – איך מצמצמים את נזקי הטיגון?

סופגניות – איך מצמצמים את נזקי הטיגון?

במהלך השנים אספנו מן התפוצות את המאכלים האופיינים לכל איזור:  הסופגניות – מקורן ממרכז אירופה, (קרויות “ברלינר” – ובסוף אתן מרשם מקורי שלהן),  הלביבות (“לאטקס”) ממזרח אירופה, והזלביה והזינגולה מצפון ...