בהמשך לרפורמה לסימון המזון הוציא משרד הבריאות בחודש שעבר המלצות לסימון בתו ירוק חיובי. הסימון הירוק משלים את הסימון האדום עבור מזונות עם ערכי נתרן, שומן רווי ו/או סוכר מעל ...
חברת Nutraid (נוטראייד) העוזרת ליצרני מזון בארץ ובאירופה לחשב ולהפיק סימון תזונתי ע”י תוכנת און-ליין, משיקה שפה חדשה בתוכנה – השפה הערבית. מעכשיו לקוחות Nutraid בארץ יוכלו לתרגם אוטומטית את ...
בדצמבר 2017 אושרה בכנסת הרפורמה הרגולטורית של משרד הבריאות או ליתר דיוק תקנות הגנה על בריאות הציבור התשע”ח אשר יכנסו לתוקף בתחילת שנת 2020. מטרת הרפורמה הנה לאפשר לצרכנים לקבל ...
תוויות מזון נותנות מידע חשוב לצרכנים על תוכן המוצר, הערכים התזונתיים שלו והאלרגנים. עבור יצרן המזון הפקת התוויות יכולה להיות כאב ראש לא קטן, במיוחד עבור מי שמייצא את המוצרים ...
vעברו כמעט עשרה חודשים מאז כניסתו לתוקף של חוק סימון המוצרים והחלוקה לתו אדום ותו ירוק. התו האדום מתריע לגבי מוצרים עתירי סוכר, שומן ונתרן, מעל לערכי הסף שנקבעו בחוק, ...
גם בימי הקורונה, עולם כמנהגו נוהג, ושוב עברה שנה מאז בני ישראל חצו את המדבר והביאו את חג הפסח לשולחננו. גם אם השנה לא נוכל לחוג אותו במסגרת משפחתית גדולה, ...
בכל שנה עולה השאלה הבאה בקרב יצרני המזון, הרוצים לייצר מוצרים כשרים לפסח. האם לייצר אותם בכשרות “ללא חשש קטניות”? או בכשרות המתאימה “לאוכלי קטניות בלבד”? האפשרות הראשונה מאפשרת שימוש ...
זה שנים רבות נחקר הקשר בין תזונה לסרטן. מאמרים וספרים רבים מביאים עדויות למצבים הקושרים תזונה לתחלואה בסרטן. מהזווית שלי כטכנולוגית מזון, אנסה גם אני לבדוק את הקשר ואיך צריכת ...
דבש הוא אחד הממתיקים העתיקים ביותר בכדור הארץ. האדם גילה את הדבש עוד בתקופה הפרהיסטורית, כאשר ישנן עדויות, כמו ציורי קיר במערות ממקומות שונים בעולם שעוד בתקופה הנאוליתית השתמש האדם בדבש ומוצריו. ...
חודש שעבר הכריז ארגון הבריאות הבינלאומי על חידוש המאבק בשומן טראנס מסחרי המקווה להוציא אותו מכלל שימוש מתעשיית המזון עד שנת 2023. ההצהרה עוררה הדים גם אצלנו ובדק בית של ...
חג השבועות הזה כמו אלו לפניו, מפגיש אותי עם אותה בעיה. אני לא יכולה לאכול עוגות גבינה. אחרי חיים שלמים של הנאה ממוצרי חלב, ופיתוח עגות גבינה לתנובה ולאחרים, בשנים ...
במאמר שהתפרסם בחודש שעבר עסקנו בשיטות לקביעת חיי-מדף של מוצרים הנמצאים בפעילות מים גבוהה יותר מ- 0.50 aW. נחזור שוב בקצרה על ההסבר הבא. מהי פעילות מים? פעילות מים מייצגת ...
פעמים רבות פונים אלי בשאלה: איך ניתן לחזות את חיי המדף של המוצרים שלי? אכן שאלה לא פשוטה. התשובה הראשונה אליה היא שלא ניתן. בשני המאמרים הבאים אנסה בכל זאת ...
ושוב עונת הסופגניות כבר כאן ועימה השאיפה (או ככה אנו מקווים 🙂 להביא לצרכן הישראלי את המוצר הטעים והבריא ביותר. שנה שעברה הוצאנו מאמר על נזקי הטיגון כולל חישוב ערכים ...
כחום הקיץ, אין יותר נעים (ובריא) מלפרוס פרוסה טרייה של לחם מחמצת עם סלט עסיסי… לחמי המחמצת נכנסו לתודעה בשנים האחרונות ומאפיות רבות התחילו לאפות אותם. גם בבתים הפרטיים מחמצות ...
יש הרבה דעות הקדומות וחוסר ידע בכל הנוגע למספרי E. כדוגמה אני יכולה להביא את רשימה של “מספרי ה-E ” שהייתה תלויה שנים על המקרר של כלתי אשר מקורה מבית ...
תודה שביקרתם אותנו בקולינרי היה כייף, מלמד ובעיקר…ט ע י ם! תמיד מרגש ומחמם את הלב לראות כל כך הרבה אנשים מוכשרים מהתעשייה בחלל אחד. וכמובן גם לפגוש לקוחות, קולגות, ...
גם בארץ וגם באירופה קיימת דרישה במסגרת הסימון התזונתי לפרט את הערכים התזונתיים של מוצרים ואת כמויותיהם. כדי להבהיר את התכולה האמיתית של מזונות, כמויות של רכיבים מסוימים יסומנו באחוזים. ...
שמחה רבה, שמחה רבה. כמידי שנה הפסח פותח בפני רגישים לגלוטן שוק רחב של מוצרים ללא קמח חיטה או דגנים. תפקידי הגלוטן ומרכיביו הגלוטן הינו חלבון המצוי בחיטה, שעורה, כוסמין ...
מדוע אוכלים אוזני מאפי אוזן המן בפורים? בנגוד לסיפורים ששמענו בגן, מסתבר שהיה מקובל במשך מספר דורות לאכול בעונה זו בפסטיבלי סוף חורף במדינות אשכנז ואיטליה כיסנים בצורת משולש. כיסנים ...
כמו בעולם, גם בישראל תחום המזון והמסעדנות מצוי בתנופה מתמדת. דו”ח של משרד הכלכלה והלשכה המרכזית לסטטיסטיקה לשנת 2015 על מבנה מגזר העסקים, מראה שכ- 9% מהעסקים הקטנים והבינוניים בישראל ...
תזונה מבוססת קטניות הולכת ומשתרשת כטרנד בריא. לא רק טבעוניים נעזרים בקטניות במטרה להעשיר את החלבונים בתזונתם. גם הנטורופתיה הסינית מדגישה את הצורך בצריכה של 35% קטניות מן התזונה היומית ...
ראש השנה מתקרב, ועמו מנהגי האוכל המסורתיים של החג, ושימוש במוצרי גלם ייעודיים כמו דבש. עוד בתקופת עזרא ונחמיה הורו לעם בראש השנה “לְכוּ אִכְלוּ מַשְׁמַנִּים וּשְׁתוּ מַמְתַקִּים וְשִׁלְחוּ מָנוֹת ...
ימים ולילות של עבודה במאפיות ובקונדיטוריות בהכנות לקראת הפסח, כולל ניקיונות, צחצוחים, הגעלת כלים וייצור מאפים כשרים; אם לא שברו אותי, אז בהחלט חישלו. ובצד החיובי סיפקו לי מידע רב ...
בעידן של עלייה מתמדת במספר החולים בסוכרת ובעיות לחץ הדם, מתגבר השיח כנגד תופעת ההתמכרות לסוכרים על צורתם. העלאת הפיקוח על הצריכה מתבטא גם בדרישות משרד הבריאות מיצרני מזון להוסיף ...
יש פתאום עובשים במוצרי המאפה – או אפילו המוקפאים שלכם? מוחזרת לכם סחורה מן הסניפים? אל תאשימו את הסניפים, הם לא אשמים. אתם דאגתם לספק להם את העובשים – על ...
ההסטוריה של השומן הטראנס שומן טראנס נוצר עוד בסוף המאה ה- 19, כאשר חיפשו תהליך זול לייצור שומנים מוקשים – כגון מרגרינות – משמנים צמחיים נוזליים. עד אז השתמשו בשומנים ...
עוגת הגבינה היא “נסיכה אמריקאית מפונקת”: היא העוגה הבעייתית ביותר לאפיה. ואכן – עוגת הגבינה האמריקאית היתה אחת מעוגות הגבינה הראשונות שפותחו. עפ”ר – מכינים אותה מגבינת שמנת – לפחות ...
במהלך השנים אספנו מן התפוצות את המאכלים האופיינים לכל איזור: הסופגניות – מקורן ממרכז אירופה, (קרויות “ברלינר” – ובסוף אתן מרשם מקורי שלהן), הלביבות (“לאטקס”) ממזרח אירופה, והזלביה והזינגולה מצפון ...